Logo
Westerstraat 2
3361 XS
Tel. +31 (0)184 - 49 30 30
Fax. +31 (0)184 - 42 04 05
Email: info@hoogendijksliedrecht.nl
T. Hoogendijk & Zn. BV
Wat doen wij?
Lees onze online brochure

Controle Scheepsdieselmotoren

Bij het controleren van scheepsdieselmotoren spelen er vaak grote belangen dat deze controle snel en zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Wij hebben al vele jaren ervaring met het uitvoeren van scheepsdieselmotor controles. Hierdoor hebben wij de kennis en apparatuur verzameld om u een uitgebreid controlerapport aan te kunnen bieden.

Onze vakmensen

De vakmensen die de scheepsdieselmotor controles uitvoeren hebben een ruime ervaring. Die ervaring is nodig om een scheepsdieselmotor goed te controleren. Na grondige controle van de scheepsdieselmotor wordt er een uitgebreid rapport opgesteld.

Neem nu contact op via de website (email: info@hoogendijksliedrecht.nl) op bel naar 0184-493030 voor meer informatie. Buiten kantooruren kunt u ons bereiken op 06-53243216.

Specialistische apparatuur

Het rapport dat wij opleveren is een advies gebaseerd op feiten. Deze feiten kunnen alleen verzameld worden als de dieselmotorcontrole met specialistische apparatuur wordt uitgevoerd. Zo hebben wij een endoscoop die volledig 360 graden van de binnenkant van het loopvlak van de cilindervoering wand  digitaal  fotografeert. Tevens gebruiken we een endoscoop die omhoog de kleppen en de klepzitting inspecteert. Zo kunnen wij zo goed mogelijk de motor inwendig analyseren.

Second opinion mogelijk

Door video opname van het inwendige van uw dieselmotor met de endoscoop is een second opinion mogelijk. Uw motor wordt dan tijdens de keuring op locatie goed bekeken door de monteur, waarna de digitale beelden nogmaals door een andere monteur van Hoogendijk beoordeeld worden.

Ook profiteren van de zekerheid van een second opinion? Neem contact op via de website (email: info@hoogendijksliedrecht.nl) of bel naar 0184-493030. Buiten kantooruren zijn wij bereikbaar op het nummer 06-53243216.

De voordelen van scheepsdieselmotor controle

 • Duidelijk rapport met heldere adviezen
 • Controle uitgevoerd door onafhankelijke vakmensen
 • Ervaring met langzaam, semisnel en snellopende motoren (slow, medium speed, highspeed)
 • Vakmensen met minstens ruime ervaring
 • Uw scheepsdieselmotor controle snel uitgevoerd
 • Specialistische apparatuur
 • Second opinion mogelijkheid

Wij hanteren  enkele randvoorwaarden bij een dieselmotorcontrole. Een voorbeeld hiervan is dat de dieselmotor koud moet zijn. Als een scheepsdieselmotor namelijk warm is zetten de metalen uit, zijn de aansluitingen op de pakkingen hechter en lekt de motor niet.

Wanneer vindt er een dieselmotorcontrole plaats?

Er zijn verschillende situaties denkbaar om een dieselmotorcontrole uit te voeren.

Aan- en verkoop van een schip

Door middel van een dieselmotorcontrole krijgt  u meer zekerheid over de technische staat van de scheepsdieselmotor. Dit is uiteraard van invloed op de prijs van de scheepsdieselmotor

Bij het afsluiten van een verzekering

Een verzekeringsmaatschappij wil uiteraard op de hoogte zijn van de technische staat van de scheepsdieselmotor om de juiste verzekering te kunnen afsluiten

Scheepsdieselmotor controlerapport nodig voor de verzekering? Neem nu contact op met ons via de website (email: info@hoogendijksliedrecht.nl), 0184-493030 of buiten kantooruren met 06-53243216.

Voor een grote reparatie/revisie

Het is belangrijk om te weten wat u kunt verwachten wanneer uw scheepsdieselmotor gerepareerd of gereviseerd moet worden. Bij oudere motoren speelt namelijk vaak de vraag of een revisie of reparatie de moeite en kosten nog wel waard zijn. Wij bieden u inzicht in de te verwachten kosten door middel van de scheepsdieselmotor controle. Wij offreren u de reparatiepunten uit het motorcontrolerapport.

Bij (her)financiering

Of een schipper aan de overeenkomsten met de bank kan voldoen is onder andere afhankelijk van de bedrijfszekerheid van de scheepsdieselmotor. Daarom hechten steeds meer banken veel waarde aan een scheepsdieselmotor controle bij het afsluiten/omzetten van een financiering.

Vijf mogelijkheden

Bij ons kunt u kiezen uit vijf verschillende dieselmotorcontroles. De verschillen in de dieselmotorcontroles zitten in het oplopende kwaliteitsniveau:

 1. Beperkte motorcontrole
 2. Normale controle
 3. Normale controle inclusief endoscopie
 4. Normale keuring inclusief endoscopie en second opinion, gebruikmakend van digitale opnamen
 5. Demontage van één of meer units, inclusief normale keuring

Snel een offerte

Wilt u meer weten over de scheepsdieselmotor controle van Hoogendijk Sliedrecht? Neem dan contact op via de website (email: info@hoogendijksliedrecht.nl), 0184-493030 of buiten kantooruren via 06-53243216.